понеделник, 29 юни 2009 г.

За БДЖ...

Някога, когато заговори, покушения и всевъзможни диверсии били обичайни събития, съпътстващи държавната власт, задължително се взимали превантивни мерки от страна на дворцовите служители. Широко разпространена практика било наследникът на престола да бъде третиран с различни отрови в малки дози, като по този начин организмът му се насищал на тези вещества и изграждал резистентност срещу тях. Така бъдещият владетел следвало да бъде една крачка пред евентуалните недоброжелатели, но това почти никога не сработвало поради развитието на химическата наука и изобретяването на нови и нови съединения с летално въздействие върху организма.Аз като начетен човек отдавна съм осмислил тези неща и редовно извършвам действия, които имат за цел да повишат имунитета ми и да подпомогнат изпълнения с хигиенни заплахи живот в България. Така например периодично се подлагам на контролирани обгазявания с пропан-бутан, вдишвам критични концентрации сяра, гълтам чист хлор, какъвто нямат и във ХЕИ и задължително сутрин си пия кафето в инфекциозно отделение на местната болница.

Споменавам тези неща във връзка с това, че утре ми предстои четири часово пътуване в транспортната система на БДЖ и съм леко развълнуван. Разбира се и този път съм добре подготвен. Всъщност родителите ми от малък ме адаптират към специфичната среда на обществените транспорти в родния край. През годините редовно съм бил обдишван с дим от горящи гуми, въргалян съм в рохка пръст, затварян съм херметически в предплатена за няколко часа обществена тоалетна и така нататък, и така нататък. Не се сърдя на никого за тези на пръв поглед странни неща. Зная, че такива педагогически превенции са изключително важни за формирането на един устойчив организъм, който адекватно да посреща хигиенните стресори на външната среда.И така утре ще стана рано, за да закуся със силна храна. Хиперхидратацията също трябва да започне няколко часа преди стресовите контакти, по време на които човек бързо отделя водните си запаси. При изключително рисковани съприкосновения, каквото е това с БДЖ задължително си бия по две поредни ваксини против тетанус (понеже вече не ми действат) и давам да ме нахапят змии. След като потготовката премине нарамвам раница с книги и списания, бутилка вода и поемам на път.

P.S. При по-дълги разстояния задължително носете мокри кърпички и хинин против малария!

Няма коментари:

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!
...и още, тук могат да бъдат прочетени текстове в абсолютно свободен формат, разливи на съзнанието, нестройни разсъждения и прочее бързи включвания. това не е блог за лично творчество, опазил господ. всъщност това не е нищо определено. канал 1, да кажем, в него се влива всевъзможна информация, която е интересувала автора от 2008 до сега. няма претенции за стил, тема, актуалност или какъвто и да е адекватен спрямо евентуалния таргет подход.