събота, 25 юни 2011 г.

Loop ELEVATION падна. Разбира се!


Blame the wind!

Много ясно. Аз вече съм писал тук за бездарността на родните фестивални организатори (само те иначе на по-малки сцени нещата някак си се случват). Затова няма да изпадам в подробности. Основното е, че огромният мега-хипер-гъзарски-европейско-западно-модерен фестивал бе отменен на втория си ден. Никой няма да се кефи. Това е положението. Първо феновете през лятото на 2011 се разминаха със "Сонисфиър" сега и с това. След като фронтменът на Jamiroquai повлече крак вчера и се прее*а на родна почва, сега силният вятър не остави никакъв шанс на селските организатори.

Както винаги - ужасно менажиране на цялото събитие:

- кофти пропусквателен режим
- охрана от примитивни лумпени
- липса на информация
- липса на кординация
- объркани изпълнители с гневни мениджъри
- доброволци изнасят цялото напрежение
- организатори си изключват телефоните

В това време мениджърите на разни Ди Джеи и други артисти се опитват да разберат какво е положението докато са на път да се качат на самолета за България. Тук пък асистентите (доброволци, а не професионалисти, на които се плаща) и посрещачите дори не знаят какво да правят с Вип гостите, тъй като хотели в София не са резервирани за тях, а в Разлог Духа и летят тенти.

Тоталната балканска неразбория, в която комплексирани организатори са неспособни да обхванат в съзнанията си целия процес на случване в един фестивал. Смотаняци с калпаци, които мънкат и шикалкавят понеже не знаят и не могат да сторят нищо.

Впрочем балканска неразбория сигурно не е коректен израз по тази тема, тъй като вече от години сърбите правят Exit, фестивал, който се разрастна и доби култов статус. Посещава се от различни хора от цял свят та и дори всички си изкарват добре. За разлика от тях на фестивал в БГ гледат да те прекарат добре. Както се казва: топла бира и студени кебапчета + гадното поведение. Вместо - "Вие хора цяла година бачкате, а сега сте си взели почивен ден и ще ни платите да ви забавляваме" - се получава нещо като - "Давайте кинтите и се кефете, че пак някой сме ви довели да видите, че иначе...не знам си какво си."

Цялото това отношение е резил и ганьовщина. Потвърждава всички митове за простотията на българина и е чудесен повод за сатирични вметки от страна на целия свят...

И така втори ден на Loop ELEVATION няма!


6 коментара:

hotel Batihan каза...

да да толкова хора очакваха с нетърпение този концерт и най-накрая останаха силно разочаровани

Венеция каза...

продължавайте да постирате и да споделяте тук с всички нас, в очакване на нови неща - поздрави и до скоро

супермаркет каза...

Балканската неразбория си е нещо като запазена марка за нас, като една от основните ни черти... без нея някак всичко ще е твърде лесно и точно...

круизи каза...

Жалко, че втори ден Loop Elevation не е имало. картинката с този подут крак е много неприятна, сигурно боли. Доколкото съм запозната доста хора са на това мнение, което споделяш с нас в статията.Работата на тези мениджъри никак не е била лесна, има много отговорности, но все пак като са ги поели е трябвало да ги изпълнят , а не да има тежък и тромав пропусквателен режим,охрана от примитивни лумпени,липса на информация, липса на кординация, объркани изпълнители с гневни мениджъри, доброволци изнасят цялото напрежение, организатори си изключват телефоните и какво ли още не. Човек да се почуди дали да отиде друг път.

почивка тунис каза...

И аз не знам дали точно израза балканска неразбория е коректен по тази тема именно ззщото и сърбите правят Exit, фестивал, който се разрастнаха. Хубавото на тези меса е ,че биват посещават от различни хора от цял свят. За огромна жалост разликата е че на нашият фестивал гледат да те прекарат добре. Дано и нашите мениджъри се научат как точно трябва да процедират при такива случаи.Статията е много хубава , трябва да се обсъждат тези неща.

интренет супермаркет каза...

Много жалко, че фестивала е бил отложен за пореден път. Наистина не е имало никаква организация, а защо така и не ми е ясно. Знаейки че е толкова чакан, че ще има токова много посетители и на края тези мениджъри по този начин да е изложат.Надявам се това да не се повтаря и те както и ние да си вземем някаква поука.Все пак човек отива там да с повесели и разпусне без нерви и притеснения, но уви ги намира в още по-големи размер.

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!
...и още, тук могат да бъдат прочетени текстове в абсолютно свободен формат, разливи на съзнанието, нестройни разсъждения и прочее бързи включвания. това не е блог за лично творчество, опазил господ. всъщност това не е нищо определено. канал 1, да кажем, в него се влива всевъзможна информация, която е интересувала автора от 2008 до сега. няма претенции за стил, тема, актуалност или какъвто и да е адекватен спрямо евентуалния таргет подход.