неделя, 4 януари 2009 г.

Някой или нещо се опитва да убие котката ми....

През изминалата нощ температурите значително са паднали. Рано сутринта термометрите са отчели минусови показания, което е направило нощуването на открито непосилна задача дори за най-силните организми. В такива условия всеки може лесно да се предаде в лапите на студа.

Преди два дни открихме вдървения труп на непозната котка (оцветката и бе като на възрастна скумрия)върху стара възглавница в гаража. По всичко личи, че в малките часове на нощта тя отчаяно е потърсила обежище, за да спаси измръзващото си телце. Уви, било е прекалено късно и не е успяла да надвие хипотермията.

Днес около 11 часа сутринта намерихме и втората жертва за тази зима. Този път беше нашето възлюбено коте "Бълхичка", което живее на двора. За наше щастие тя все още дишаше, макар и силно замаяна; още няколко минути, най-много час, и е щяла да попадне в лапите на бялата смърт.

Честно казано никога не съм подозирал, че котките замръзват през зимата. Нали уж имали дебел кожух против големия студ; нали имат изолационни механизми, които само те си знаели как действат ?!? Какво стана?!? Очаквам скоро котаракът ми да получи остра интоксикация от котешкия шампоан, понеже постоянно се облизва от глава до пети.

Искам да попитам,защо ни лъжете, господа зоолози, излагайки нашите любимци на смъртна опасност. Защо налагате идеята за котешкото безсмъртие и мита за деветте живота. Това е гавра с тези крехки създания.



(Бълхичка, полу размръзена, измъчено поглежда с едното око)

3 коментара:

Bla каза...

Jesus! The catkillers stalk!

Marmalad Shipkofff каза...

МБОЖКЕ и ПРЕСВЕТА ДЕВО ОТ ГВАДАЛУПЕ!!! Трябва определено да се засрамят и да си понесът необходимите последствия тия зоолози! И аз видях една рижа замръзнала...

Unknown каза...

Тя вече е мъртва... глисти :(

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!
...и още, тук могат да бъдат прочетени текстове в абсолютно свободен формат, разливи на съзнанието, нестройни разсъждения и прочее бързи включвания. това не е блог за лично творчество, опазил господ. всъщност това не е нищо определено. канал 1, да кажем, в него се влива всевъзможна информация, която е интересувала автора от 2008 до сега. няма претенции за стил, тема, актуалност или какъвто и да е адекватен спрямо евентуалния таргет подход.