вторник, 26 октомври 2010 г.

орнаменти

Погледнати отдолу онези орнаменти изглеждат като малки колелца, някакви завъртулки се вият горе в ъгъла. Като се замисля, от земята до покрива на зданието има поне 20-30 метра. В действителност тази декорация се състои от мраморни парчета с размерите на воденични камъни, на коли, на хладилници, на перални и всякакви други предмети с крупни размери. Как са качени там тези орнаменти?
Със сигурност има елементарни начини, по които това може да бъде направено. Със скелета, полиспасти – стотици макари и въжета.
Лястовиците, правят гнезда по онези ъгли. Стрелват се нагоре и когато стигнат до края са вече просто точки. Леко замъглени от въздушната перспектива, точки. И самите орнаменти са замъглени...
Слушам групата „Sculptress” в слушалките си, албумът се казва „This Phrase Appeals To You”, намерих го напълно случайно в някакъв блог за ъндърграунд музика с доста интересна колекция. Всъщност не беше съвсем случайно – търсих нова музика. Всеки може да издърпа тази музика от интернет, безплатно и в компактно архивиран файл.
Като ги слушам си представям монитори, процесори, дисторжън, миксер, кабели...чувам кристален звук. Доволен съм от този кристален звук.
В града есента има главно сив цвят, заради смога и всички други причини, които карат въздуха да има сив цвят. Листата на дърветата още не са започнали да падат, просто е влажно и хладно, усещането е като за много лош летен ден. Но не е летен ден.

Няма коментари:

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!
...и още, тук могат да бъдат прочетени текстове в абсолютно свободен формат, разливи на съзнанието, нестройни разсъждения и прочее бързи включвания. това не е блог за лично творчество, опазил господ. всъщност това не е нищо определено. канал 1, да кажем, в него се влива всевъзможна информация, която е интересувала автора от 2008 до сега. няма претенции за стил, тема, актуалност или какъвто и да е адекватен спрямо евентуалния таргет подход.