неделя, 17 май 2009 г.

" Не се сърди човече" | "Хемус"

Тук сме аз като космонавт и кака ми, която е голяма и работи на компютър...уау! Това отдолу са Крумови и Николови, много хубави хора – живеят срещу нас...

Наскоро в списание "Едно" излезе някаква работа за култувите игри на "Хемус" от нашето детство. Не си спомням в каква връзка по-точно, беше нещо свързано с дизайна и имената на хората, които били отговорни за създаването им – както и да е. По-важното в случая е до каква степен са въздействащи тези илюстрации – на не се сърди човечето, на черния петър и т.н. Поне спрямо моето поколение де. Въобще като ги гледам, без много-много да задълбавам върху тях добивам едно конкретно и много наситено усещане за минало, за детство за играчки за комунистически домашен уют :Р.

Те също така символизират шорти, пионки, зарчета, момченца и момиченца (с шорти), матова хартия, целулозен мъх,липсващи и повтарящи се елементи и какво ли още не. Абе "Хемус" са си цяла вселена :). Незнам нищо за дизайнерите им, но марката, бранда (ха ха ха) си е ебати легендата. С линийките и тетрадките, и пергелите – трогателно нискокачествени, а моливите, цветните им моливи са си просто брутални, още притежавам няколко и мисля, че някои от цветовете стават въпреки скапаното дърво ;).
Колко време сме прекарали в игри на Лото, Не се сърди и Рали...Колко Черни Петри са изпокъсали детските ми ръчички... Абе заеби! Евала!


Довиждане !!!

Снимки: edno.bg

4 коментара:

Buksy каза...

Яко носталгия. А другаря Николов просто кърти!!! :)))

Joyna каза...

Друго си е да играеш на Черен Петър :))
А не на покер/белот или сантасе с някакви карти, на чийто груб има голи каки... въпреки че и те не са за изхвърляне де.. (каките...ммм)

mklog каза...

oh, this made my day :) tnx

sto... каза...

:D

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!
...и още, тук могат да бъдат прочетени текстове в абсолютно свободен формат, разливи на съзнанието, нестройни разсъждения и прочее бързи включвания. това не е блог за лично творчество, опазил господ. всъщност това не е нищо определено. канал 1, да кажем, в него се влива всевъзможна информация, която е интересувала автора от 2008 до сега. няма претенции за стил, тема, актуалност или какъвто и да е адекватен спрямо евентуалния таргет подход.