петък, 1 август 2008 г.

This Is GLEN E. FRIEDMAN Keep Your Eyes Open !

Абе става дума за онзи - къде познат, къде не чак толкова Глен Фрийдмън (Glen E. Friedman), който е фотограф и продуцент с огромен принос за щатската скейт, пънк и хип хоп култура. Започва своята професионална кариера още в края на 70те години на миналия век, мотаейки се из култовия район на Лос Анджелис, познат като "Dogtown". Впрочем едва ли е най-точно да се каже, че се е мотал, след като през 76та публикува първите си фотоси на скейтборд тематика (направени именно в Dogtown) в списанието "SkateBoarder" и малко след това става най-младият член на екипа му. Няколко години след това Фрийдмън започва да снима по концертите на ранни хардкор групи като Black Flag например, изграждайки работната си етика стриктно в духа на DIY (Do It Yourself) културата, който е заложен в творчеството му и до днес.

През годините Глен Фрийдмън снима и промотира множество добре познати артисти като Fugazi, Minor Threat, Black Flag, Dead Kennedys, The Misfits, Bad Brains, Ice-T, Beastie Boys, KRS-One, Public Enemy, Run-D.M.C. , а също така и скeйтборд пионери като Tony Alva, Jay Adams, Adam Gelfand, Duane Peters и Stacy Peralta.

Фрийдмън е прогресивен политически активист, Streight Edge последовател и спазва стриктна Веган диета. С три думи - доста сериозен тип !!! Има множество скандално запомнящи се изложби и няколко издадени книги - "My rules", "Fuck You Heroes", "Fuck You Too", "The Idealist","Keep Your Eyes Open" и така нататък.





Няма коментари:

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!

KANAL EDNO ИЗЛЪЧВА В НЕПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ НА НЕПРАВИЛНОТО МЯСТО, АБСОЛЮТНО НЕПРАВИЛНИТЕ НЕЩА!
...и още, тук могат да бъдат прочетени текстове в абсолютно свободен формат, разливи на съзнанието, нестройни разсъждения и прочее бързи включвания. това не е блог за лично творчество, опазил господ. всъщност това не е нищо определено. канал 1, да кажем, в него се влива всевъзможна информация, която е интересувала автора от 2008 до сега. няма претенции за стил, тема, актуалност или какъвто и да е адекватен спрямо евентуалния таргет подход.